18o ATHENS DIGITAL ARTS FESTIVAL ADAF ONLINE 

 

Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF), ο μακροβιότερος θεσμός για τη σύγχρονη ψηφιακή κουλτούρα στη χώρα (est. 2005), θα πραγματοποιηθεί και ONLINE, συστήνοντας έναν επιπλέον ψηφιακό θεσμό. 

H επόμενη μέρα είναι ήδη εδώ, και το Athens Digital Arts Festival, θα προβάλλει την  16η διοργάνωση του με τίτλο Technotribalism και ONLINE. Μία αμιγώς διαδικτυακή διοργάνωση, η πρώτη στην Ελλάδα, με τίτλο  ADAF ONLINE | Technotribalism,  θα λάβει χώρα από τις 10 Ιουλίου έως και τις 10 Σεπτεμβρίου και θα είναι προσβάσιμη σε όλους μέσω διαδικτύου. 

To ADAF ONLINE εξελίσσοντας τη φετινή θεματική Technotribalism, θα φιλοξενήσει έργα από τις κατηγορίες Video Art, Animation, VR (360ο videos), Performances, Web Art, Games, Digital Image, Ομιλίες, Εργαστήρια, ADAF Kids για παιδιά & γονείς και Φεστιβάλ του Κόσμου.

Περισσότερες από 5.500 καλλιτεχνικές προτάσεις προερχόμενες από περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου θα αποτελέσουν πηγή για την επιλογή του προγράμματος για το ADAF 2020.

Με τη θεματική του Φεστιβάλ “Technotribalism”, πιο επίκαιρη από ποτέ στην περίσταση του κορονοϊού, όπου κάθε βιομετρικό και κάθε επιστημονικό δεδομένο έχει ζωτική σημασία, και κάθε ψηφιακό αποτύπωμα ικανοποιεί την πείνα της κοινωνικής απόστασης, το Φεστιβάλ θέλει να προάγει τη συλλογικότητα και την ανοικτότητα προς τη γνώση, την τέχνη και την επιστήμη ως ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία μπορούμε να στήσουμε το νέο μας κόσμο.

Επιπροσθέτως, το ADAF επιδιώκοντας πάντα την φυσική επαφή με το κοινό, έχει βρει τον τρόπο με οδηγό την τεχνολογία αιχμής, με ασφάλεια να ενώσει το ψηφιακό με τον φυσικό χώρο.
Μείνετε συντονισμένοι, για να μάθετε πως θα ζήσετε στην Αθήνα την phygital ADAF εμπειρία.

Διότι είμαστε η γενιά του Technotribalism!

 

Για να είστε από τους πρώτους που θα απολαύσουν το φεστιβάλ, κάντε προεγγραφή στη σελίδα online.adaf.gr

 

#ADAFgreece #ADAF2020 #Technotribalism #ADAFonline

 

 

TECHNOTRIBALISM

Σε αυτόν τον γαλαξία, όχι πολύ μακριά μας, υπάρχει μια γενιά ανθρώπων, μια φυλή η οποία έχει γαλουχηθεί μαζί με την τεχνολογία. Αυτή η γενιά έχει ενεργοποιήσει το τεχνολογικό μέσο σε τέτοιο βαθμό που του έχει δώσει σάρκα και οστά, καθιστώντας το μια νέα πηγή δύναμης, ένα νέο καθεστώς, το οποίο φέρνει την ανθρώποτητα σε μια εποχή που ονομάζουμε techno-tribalism.

Για να εργαλειοποιήσουμε αυτόν τον κόσμο, ώστε να μας υπηρετεί, δημιουργήσαμε την τεχνολογία, η οποία σταδιακά εργαλειοποιεί εμάς να υπηρετούμε την ροή των δεδομένων.Σε αυτή την πρώιμη υπέρ-ιστορική περίοδο, θεωρείται υψίστης σημασίας η συνεχής ροή των δεδομένων και με αιτιολογική σχέση, η ανάγκη μας για πρόσβαση σε αυτήν ολοένα και μεγαλώνει.

Όντας οι πρώτοι άνθρωποι αυτής της περιόδου, μπορεί να είμαστε αγνοί και ίσως σε περιπτώσεις αφελείς απέναντι στα πράγματα, ωστόσο είμαστε και αυτοί που  διαμορφώνουμε τις πρώτες και θεμελιώδεις αρχές αυτού του νέου κόσμου, στον οποίο η πληροφορία αναγνωρίζεται ως η άρχουσα υπέρ-δύναμη και τα δεδομένα πιθανόν θα φτάσουν να αποτελούν κάτι ισάξιο του θεού.

Η ιδιωτικότητα και η ιδιοκτησία, ήδη ενδίδουν στην πολυτιμότητα της ελεύθερης πρόσβασης στα δεδομένα, διαμορφώνοντας την ανθρώπινη κληρονομιά σε άυλες ροές πληροφορίας, που οργανώνονται σε γιγαντιαίες εικονικές βιβλιοθήκες. Όλα τα φετίχ του συλλέγειν που κουβαλάμε από τον homo sapiens ωχριούν μπροστά στις αχανείς επιλογές που μπορούμε να έχουμε μέσα στον συλλογικά κτισμένο ψηφιακό κόσμο, αλλοιώνοντας κατά συνέπεια και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ιδιοκτησία, τον πλούτο αλλά και την κυριότητα.

Σε αυτή τη νέα περίοδο της συλλογικής απολαβής και παραγωγής πληροφορίας, η αξία μας μεταφράζεται στη συνεισφορά μας στην ροή των δεδομένων, ενώ η πρόσβασή μας σε αυτή προβάλλεται όχι μόνο σαν ψυχαγωγικό μέσο,  αλλά και σαν πιθανό κλείδι για εξάλειψη όλων των ανθρώπινων δεινών. Όλοι εμείς, εργάτες αυτού του καθεστώτος, υπνωτισμένοι από την απεραντοσύνη της πληροφορίας, και την εν δυνάμει δύναμή της, δημιουργούμε ανακλάσεις του εαυτού μας στον ψηφιακό κόσμο.

Αλγόριθμοι, είδη πανταχού παρόντες στον ψηφιακό κόσμο, μας διαβάζουν και μας γνωρίζουν καλύτερα και από τους ίδιους μας του εαυτούς, του φίλους και τους συγγενείς μας και στο όνομα της βελτιστοποίησης της εικονικής μας εμπειρίας, σταδιακά τους αφήνουμε να κάνουν επιλογές για εμάς, να φιλτράρουν τις προσλαμβάνουσες μας, να προβλέπουν την συμπεριφορά μας, τα βιομετρικά μας δεδομένα, τα συναισθήματα μας. Όλες οι εκφάνσεις της κουλτούρας μπορούν τώρα να βιωθούν σε μια ψηφιοποιημένη βάση, να μεταφραστούν και να αναγνωσθούν σαν κώδικας -υπολογιστή ή DNA- και να αποθηκευτούν για τον οποιονδήποτε που έχει την δυνατότητα πρόσβασης, ανεξαρτήτως λοιπών συνθηκών.

Το διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival, καλεί την καλλιτεχνική κοινότητα καθώς και τις κοινότητες των επιστημών και της τεχνολογίας, να υποβάλουν έργα και επιτεύγματα τα οποία να υπογραμμίζουν, να σχολιάζουν, να διαβλέπουν ή και να ορίζουν αυτη την σύγχρονη εποχή, με σκοπό να συνθέσει το περιεχόμενο  για το επερχόμενο 16ο φεστιβάλ.

Κλείσε τα μάτια σου και συνδέσου με τον data δίδυμό σου, την αλγοριθμική αντανάκλαση του εαυτού σου, με το ψηφιακό σου αποτύπωμα.

Είσαι μέρος του techno-tribalism, είσαι μέρος του ADAF 2020.

 

 

Ευχαριστούμε πολύ για τις καλλιτεχνικές προτάσεις σας.
Οι επιλεγμένοι καλλιτέχνες θα ειδοποιηθούν με email.

GUIDELINES

HOW TO APPLY

VIDEO ART

SUBMIT YOUR PROJECT

ANIMATION

SUBMIT YOUR PROJECT

INSTALLATIONS

SUBMIT YOUR PROJECT

PERFORMANCES

SUBMIT YOUR PROJECT

GUIDELINES

HOW TO APPLY

WEB ART

SUBMIT YOUR PROJECT

DIGITAL IMAGE

SUBMIT YOUR PROJECT

WORKSHOPS

SUBMIT YOUR PROJECT

ADAF KIDS all categories

SUBMIT YOUR PROJECT

VIRTUAL REALITY

SUBMIT YOUR PROJECT

GAMES

SUBMIT YOUR PROJECT

TALKS

SUBMIT YOUR PROJECT

ANIMATION

DIGITAL IMAGE

INSTALLATIONS

ADAF KIDS all categories

PERFORMANCES

VIDEO ART

WORKSHOPS

WEB ART

VIRTUAL REALITY

GAMES

TALKS